diumenge, 12 d’abril del 2009

EXPERIÈNCIES-JUGANT AMB RODARI 2- TALLER

TALLER DE BIBLIOTECA. 5 ANYS


"L´AVENTURA DE RINALDO" "Molts contes per a jugar" (editat per Alfaguara), del polifacètic Gianni Rodari (1920-1980)Aquí podeu llegir tots els contes, amb els seus respectius finals i l’elecció de l’autor, gràcies a un permís de la RAI.
Un cop acabada la lectura del conte i dels finals de l´autor. Cadascú pensa amb una paraula que pot dir Rinaldo i fan la part d´il.lustració.
Primer fan una il.lustració ( collage i dibuix), després conten el que passa ( ho apunta l´adult. Anem preguntant als infants mentre estan fent la il.lustració i apuntem. Després revisem el text amb els infants, per si volen canviar alguna cosa) i fem un llibre. El llibre passa a formar part de la biblioteca d´aula.

1-PARAULA: COTXE
Rinaldo diu "cotxe" i a la porta aparca un cotxe molt bonic. Se´n va de viatge per totes es carreteres del món. És un cotxe màgic.
( Joan)
2-PARAULA: AVIÓ
Diu la paraula avió i un avió menut cau damunt del seu cap. Rinaldo cau a terra. Un altre avió para al terrat de la seua casa. Rinaldo no sap que fer amb l´avió. Decideix aprende a volar i ´se´n va de viatge.
(Fran)

1-SABATES
Rinaldo ha perdut una sabata. Quan diu "sabata", comencen a ploure sabates, pero sense parella. Ara tothom va amb una sabata diferent a cada peu.
(Paula)
2-CASA
Quan diu casa, s´ompli tot de cases molt boniques. La gent canvia de casa i tria la que més li agrada. Ara tots tenen cases i sense pagar. El fan alcalde i sempre diu paraules bones per a la gent.
(Jorge)
1- POMES
Rinaldo diu : "pomes" i cauen pomes de totes classes. Ara sols menja pastis de poma i sopa de poma que fa la seua tia. Decideix no dir més parules de menjars.
(Pablo)
2- PASTIS
Quan diu "pastís" cauen del cel. Per a que no li caiguen al cap treu un paraigua. Ara sense va amb parigua per dins de casa i pel carrer, així no li cau res al cap.
(Aida)
1- BICICLETA
Com vol jugar amb els seus amics i no tenen bicicletes, diu la paraula bicicleta. Ara pot jugar sempre amb tots els amics.
(Gabriel)
2-PINTA
Rinaldo diu "pinta" , perquè havia perdut la seua, pero com veu que no cauen puja al terrat. Els ocells estan agafant totes les pintes per pentinar-se les plomes.
(Irene)

FANTASMES
Diu "fantasmes" i apareixen molts. Però com no té por juga amb ells totes les nits i gasta bromes.
Són fantasmes divertits.
(David)

EXPERIÈNCIES - RODOLINS DE L´OCELL

L´OCELL I LA LLUNA -4 anys - 2.005



Per què tens tantes potes?
Per xutar a moltes pilotes.

Per què estas asustat?
Perquè ha miolat un gat


Per què tens el cos groc?
Perquè m´agrada el joc

Per què tens un ala vermella?
Perquè m´ha menjat una rosella

Per què voles pel cel?
Per què busque un estel.

Per què rius?
Perquè sóc xicotiu

Per què tens el cap blau?
Perquè és un color suau.

Per què tens el color roig?
Perquè estic un poc boig.

Per què estas content?
Perquè sóc molt valent.

Per què tens el cos taronja?
Perquè m´agrada fer broma.

Després de contar el conte " L´ocell i la lluna" i enllaçant amb els tallers de plàstica al voltant de Miró, il.lustren i inventen rodolins.