dissabte, 13 de març del 2010

MUSIQUERIES


UN LLIBRE PER GAUDIR DE LES CANÇONS TOTS ELS DIES:
Ací teniu la presentació que fa Dani Miquel al seu blog:
Amics i amigues vos presente Musiqueries, un grapat de cançons, jocs i propostes creatives que tenen la singularitat de tindre l’arrel clavada en la nostra terra, en la nostra cultura. Cançons que de forma directa o indirecta formen part del nostre caràcter, del nostre tarannà, de la nostra forma de viure i entendre la vida.
L’arrel d’aquestes cançons, tot i que té molt de temps, no s’ha assecat sinó que ha donat pas a un arbre immens que a tots i totes ens acull, ens fa ombra i ens dóna vida. De vosaltres depèn que done fruit, perquè igual que un arbre l’has cuidar, aquestes cançons les heu de cantar per a que es facen grans.
Moltes d’aquestes cançons me les ha cantat el veïnat o la meua família, són les cançons de sempre amb les que ens hem criat jugant a la vora de la llar o a prop d’una cabalosa sèquia.
Algunes d’elles segur que ja les conegueu o pot ser les haureu sentit d’un altra manera, per que estes cançons viatgen i quan es paren en un poble s’enduen un record d’ell adoptant una forma diferent, així he trobat que en cada lloc hi ha una cançó del caragol, una versada del sereno o una forma diferent de saber quin temps fa.
Trobareu cançons per cantar, per riure, per jugar, o per moltes coses més. Busqueu la utilitat! que segur que en trobareu, i sobretot gaudiu d’elles. Els majors al recordar-les i tornar-les a cantar, tanqueu els ulls i enyorareu moltes aventures i desventures, històries de les que parlar a casa amb el televisor apagat, al carrer, a la fresca, a la plaça o en la tertúlia d’un bar.
Les nostres cançons són com els somriures: antics, personals, alegres i necessaris.
Preneu musiqueries una o dos vegades tots els dies i veureu com s’alegren les vostres vides!
A l´aula de tres anys ens alegra tots els dies la música de "Musiqueries"


Gràcies Dani.