diumenge, 12 d’abril del 2009

EXPERIÈNCIES-JUGANT AMB RODARI 2- TALLER

TALLER DE BIBLIOTECA. 5 ANYS


"L´AVENTURA DE RINALDO" "Molts contes per a jugar" (editat per Alfaguara), del polifacètic Gianni Rodari (1920-1980)Aquí podeu llegir tots els contes, amb els seus respectius finals i l’elecció de l’autor, gràcies a un permís de la RAI.
Un cop acabada la lectura del conte i dels finals de l´autor. Cadascú pensa amb una paraula que pot dir Rinaldo i fan la part d´il.lustració.
Primer fan una il.lustració ( collage i dibuix), després conten el que passa ( ho apunta l´adult. Anem preguntant als infants mentre estan fent la il.lustració i apuntem. Després revisem el text amb els infants, per si volen canviar alguna cosa) i fem un llibre. El llibre passa a formar part de la biblioteca d´aula.

1-PARAULA: COTXE
Rinaldo diu "cotxe" i a la porta aparca un cotxe molt bonic. Se´n va de viatge per totes es carreteres del món. És un cotxe màgic.
( Joan)
2-PARAULA: AVIÓ
Diu la paraula avió i un avió menut cau damunt del seu cap. Rinaldo cau a terra. Un altre avió para al terrat de la seua casa. Rinaldo no sap que fer amb l´avió. Decideix aprende a volar i ´se´n va de viatge.
(Fran)

1-SABATES
Rinaldo ha perdut una sabata. Quan diu "sabata", comencen a ploure sabates, pero sense parella. Ara tothom va amb una sabata diferent a cada peu.
(Paula)
2-CASA
Quan diu casa, s´ompli tot de cases molt boniques. La gent canvia de casa i tria la que més li agrada. Ara tots tenen cases i sense pagar. El fan alcalde i sempre diu paraules bones per a la gent.
(Jorge)
1- POMES
Rinaldo diu : "pomes" i cauen pomes de totes classes. Ara sols menja pastis de poma i sopa de poma que fa la seua tia. Decideix no dir més parules de menjars.
(Pablo)
2- PASTIS
Quan diu "pastís" cauen del cel. Per a que no li caiguen al cap treu un paraigua. Ara sense va amb parigua per dins de casa i pel carrer, així no li cau res al cap.
(Aida)
1- BICICLETA
Com vol jugar amb els seus amics i no tenen bicicletes, diu la paraula bicicleta. Ara pot jugar sempre amb tots els amics.
(Gabriel)
2-PINTA
Rinaldo diu "pinta" , perquè havia perdut la seua, pero com veu que no cauen puja al terrat. Els ocells estan agafant totes les pintes per pentinar-se les plomes.
(Irene)

FANTASMES
Diu "fantasmes" i apareixen molts. Però com no té por juga amb ells totes les nits i gasta bromes.
Són fantasmes divertits.
(David)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada